ua en ru

У Єгипті за теракти у православних храмах засудили до страти 17 людей

У Єгипті за теракти у православних храмах засудили до страти 17 людей Фото: суд над обвинуваченими (containingdeathpenalty.org)

Ще 19 осіб засуджено до довічного ув'язнення

У Єгипті військовий трибунал засудив до страти 17 звинувачених у нападах на православні церкви у 2016-2017 роках, що призвели до загибелі десятків християн-коптів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на DW.

Вказано, що судді військового трибуналу в Єгипті засудили до смертної кари 17 осіб, звинувачених у скоєнні серії терактів у православних церквах у Єгипті в 2016-му та 2017-му роках. Ухвалу суду було оголошено в четвер, 11 жовтня.

Згідно з вироком, ще 19 осіб засудженого до довічного ув'язнення. Десять інших підсудних отримали позбавлення волі від 10 до 15 років.

Додамо, внаслідок скоєних у 2016-2017 роках кількох терористичних атак на коптські церкви загинуло 74 особи, а сотні інших осіб отримали поранення. Відповідальність за скоєне взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Так, об'єктами нападів терористів стали православні церкви в містах Каїр, Александрія та Танта. У населеному переважно мусульманами Єгипті копти становлять близько 10 відсотків населення.

Нагадаємо, Кримінальний суд у столиці Єгипту Каїрі в суботу, 8 вересня, підтвердив смертні вироки для 75 осіб, у числі яких лідери забороненого у країні руху "Брати-мусульмани" і прихильники колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

Як писало РБК-Україна раніше, Кримінальний суд у Каїрі (Єгипет) приговорив до страти 75 осіб.