ua en ru

У Єгипті бойовики напали на конвой поліції, близько 20 загиблих

У Єгипті бойовики напали на конвой поліції, близько 20 загиблих Фото: поліція Єгипту (wikipedia.org)

Напад став найкривавішим на Сінайському півострові протягом останніх кількох місяців

На Сінайському півострові в Єгипті бойовики "Ісламської держави" у понеділок влаштували напад на єгипетський поліцейський конвой. У результаті нападу біля міста Ель-Аріш загинуло 18 єгипетських поліцейських, передають агентства AP та Reuters з посиланням на джерела в органах безпеки та медиків.

Також повідомляється, що семеро людей було поранено.

Вказано, що напад розпочався з детонації вибухових пристроїв, закладених біля дороги, якою у той момент рухалась колона автомобілів поліції. У результаті вибухів було знищено п'ять поліцейських автомобілів. Після вибухів група озброєних бойовиків напала на конвой. Вони відкрили вогонь по поліції та заволоділи пікапом правоохоронців.

Зазначається, що згодом відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Підкреслюється, що напад став найкривавішим на Сінайському півострові протягом останніх кількох місяців.

Нагадаємо, у квітні в результаті авіаударів армії Єгипту по позиціях терористичної організації "Ісламська держава" на Синайському півострові загинули 19 бойовиків, в тому числі три ватажка ІДІЛ.