ua en ru

Єгипет визнав аварію російського літака A321 терактом

Єгипет визнав аварію російського літака A321 терактом Фото: Абдель Фаттах Ас-Сісі

Президент Єгипту заявив, що терористи зробили це, щоб нашкодити туристичної галузі і загострити відносини з РФ

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі заявив, що в катастрофі російського літака A321 над Сінаєм, винні терористи, передає Reuters.

За словами президента, терористи зробили це, щоб нашкодити туристичної галузі Єгипту і загострити відносини з Росією.

"Прокладений кінець тероризму? Немає. Але він закінчиться, якщо ми об'єднаємося. Які цілі переслідували ті, хто стоїть за катастрофою російського літака? Вони хотіли завдати удару по туризму і відносин з Росією", - заявив Ас-Сісі.

Зазначимо, заяву президента Єгипту стало першим офіційним визнанням єгипетської сторони теракту на борту російського літака.

Російський літак Airbus A321 зазнав аварії 31 жовтня 2015 року. На борту знаходилися більше 200 чоловік, всі вони загинули. ФСБ Росії заявило, що причиною падіння літака став теракт. "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за катастрофу, і навіть опублікувало знімок саморобного вибухового пристрою, який, за версією терористів, було підірвано на борту Airbus.

Нагадаємо, в грудні в Єгипті слідство завершило попередню доповідь про катастрофу російського літака, в якому не представлені докази на користь версії про теракт.