ua en ru

YouTube планує почати надання користувачам платної підписки

Відеосервіс YouTube планує цього тижня розпочати надання користувачам платної підписки приблизно на 50 своїх каналів вартістю 1,99 дол. в місяць. Про це повідомляє "Росія 24" з посиланням на The Financial Times.

Платна контент-платформа дозволить самій Google і постачальникам відео розділяти дохід від видеовещания. Крім того, YouTube таким чином отримає нове джерело доходу, який не буде залежати від показів реклами. Раніше повідомлялося, що близько 45% виручки YouTube буде забирати собі, інша частина коштів буде розподілятися між виробниками контенту.

Монетизація контенту, задумана корпорацією Google, якій належить YouTube, - це спроба відшукати джерела доходу, відмінні від основного бізнесу інтернет-гіганта, зав'язаного на пошуковій рекламі, яка, наприклад, в IV кварталі минулого року принесла йому 96% доходу.

Функція доставки платного контенту стане додатковим джерелом прибутку для сервісу YouTube, який в даний час заробляє в основному за рахунок демонстрації реклами у вигляді банерів, а також всередині відеороликів (модель pre-roll).

За оцінками eMarketer, прибуток від цифрової відеореклами збільшиться за рік до 4,14 млрд дол. у 2013 р., і велика частина цієї виручки припадає на YouTube.

Аналітики очікують зростання доходів від рекламних оголошень в YouTube до 2 млрд дол. до кінця 2013 р. За кілька наступних років цей показник може досягти 15 млрд дол.

Читайте також: Найпопулярніші ролики за всю історію YouTube (відео)