ua en ru

У Харкові виникли масові черги з охочих припинити підприємницьку діяльність

У Харкові через неясність в тлумаченні нових податкових вимог по єдиному соцвнеску (ЄСВ) зафіксовані масові черги непрацюючих підприємців-фізичних осіб (ФОП) біля Єдиного реєстраційного центру. По запису вже більше 106 підприємців, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Причина в тому, що в новій редакції Закону України про ЄСВ закладено подвійне тлумачення норми про сплату ЄСВ такими підприємцями - самостійне нарахування, тобто не платити, або обов'язок нараховувати не менше мінімального страхового внеску, т.е 423 грн. (34,7 % від 1218 грн. - розміру мінімальної зарплати) ", - повідомив кореспонденту РБК-Україна президент Харківської обласної громадської організації "Асоціація приватних роботодавців" Олександр Чумак.

Він радить ФОП-ам не поспішати і дочекатися роз'яснення Державної фіскальної служби України.

Як повідомили кореспонденту РБК-Україна в ДФСУ, таке роз'яснення очікується днями, можливо, 17 січня.

Зміни були внесені Законом України "Про внесення змін щодо реформування загальнообов'язкового загальнодержавного страхування та легалізації фонду оплати праці" № 77-VIII від 28.12.2014 р Зазначені вимоги містяться в новій редакції закону в кінцевих положеннях в п. 33 - зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування ".

У Харкові виникли масові черги з охочих припинити підприємницьку діяльність