ua en ru

Українські підприємства в Криму будуть націоналізовані, - заступник міністра енергетики АРК

Заступник міністра енергетики Автономної Республіки Крим Андрій Скрипник на питання, що буде з власністю "Чорноморнафтогазу" відповів, що все, що знаходиться на території Криму буде націоналізовано і забрано на користь Криму.

Заступник міністра енергетики Автономної Республіки Крим Андрій Скрипник на питання, що буде з власністю "Чорноморнафтогазу" відповів, що все, що знаходиться на території Криму буде націоналізовано і забрано на користь Криму. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

При цьому він заявив, що Крим увійде до складу Росії.

На питання чи буде виплачувати Крим "Нафтогазу" за майно, заступник міністра енергетики Криму сказав, що це юридичні питання і рішення вже готуються. При цьому, на питання кому перейдуть сонячні енергостанції він заявив, що будуть переглянуті договори і вони продовжать далі працювати.

Скрипник зазначив, що приватні компанії продовжать роботу, а державні компанії України будуть відібрані і підкреслив, що надра і все копалини, які знаходяться на території автономії, що належать громадянам Криму.

Крім того, заступник міністра енергетики Криму звернув увагу, що Росія вже завезла на територію Криму 900 дизельних генераторів різних потужностей на той випадок, якщо офіційний Київ відключить електроенергію у відповідь на результати референдуму і націоналізацію майна українських державних компаній.