ua en ru

"Першу приватну броварню" перевірила СБУ

Служба безпеки України завершила перевірку ТОВ ТВК "Перша приватна броварня" та видала рішення про непричетність компанії до фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на сході України. Про це йдеться в документі, направленому заступником глави СБУ Віталієм Циганком на ім'я голови ТОВ ТВК "Перша приватна броварня" Андрія Мацоли.

"Повідомляємо, що наразі інформація, яка б засвідчила факти причетності компанії до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам і безпеці України, в органах державної безпеки відсутня", - сказано в документі.

"Такий прецедент з проведення перевірки СБУ за власною ініціативою компанії - це цивілізоване і правове рішення, до якого ми звернулися, щоб спростувати звинувачення у фінансуванні сепаратистів. Безумовно, іншого результату не могло бути", - зазначає юрист компанії "Перша приватна броварня" Юлія Свистович.

Нагадаємо, що 11 липня компанія подала заяву до СБУ з проханням здійснити перевірку власної діяльності через заздалегідь сплановану замовну акцію у Львові та Києві, спрямовану на дискредитацію іміджу "Першої приватної броварні": у громадському транспорті та на вулицях міст масово поширювалися листівки з недостовірною інформацією та відповідними безпідставними звинуваченнями.

Компанія також звернулася з відповідними позовами до Генеральної прокуратури та прокуратури Львівської області про початок розслідування кримінального злочину і притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності.

"Першу приватну броварню" перевірила СБУ