ua en ru

Є.Кирильчук: Бюджетний комітет одноголосно рекомендував ВР виділити в загальній сумі 1,5 млрд грн на подолання епідемії грипу.

Бюджетний комітет одноголосно рекомендував Верховній Раді Україні виділити в загальній сумі 1,5 млрд грн на подолання епідемії грипу. Про це РБК-Україна заявив перший заступник голови Бюджетного комітету Євген Кирильчук.

"Бюджетний комітет одноголосно на своєму засіданні схвалив проект закону за пропозицією Кабміну щодо виділення 1 млрд грн для подолання епідемії. Ці кошти будуть зняті з тих, які передбачались на Євро-2012. При чому, половина цього млрд буде направлена на місця, а інша половина піде на виконання тих договорів з окремими європейськими фірмами на придбання обладнання і ліків, рухомих лабораторій для Міністерства надзвичайних ситуацій", - сказав він.

" Бюджетний комітет одноголосно проголосував за друге рішення про зняття з обслуговування державного боргу 0,5 млрд грн і направлення цих коштів на подолання епідемії. Ці 500 млн грн постановою Кабміну вже сьогодні будуть направлені на місця. Але щоб ці гроші були використані за призначенням, в залі буде пропонуватись створення моніторингової комісії з використання цих коштів. З кожної фракції депутат увійде в цю комісію", - сказав він.

"На боротьбу з епідемією буде виділено 1,5 млрд грн, окрім тих 50 млн грн, які пішли раніше", - зазначив він.