ua en ru

DW: "Талібан" починає "довгу і криваву" військову кампанію в Афганістані

DW: "Талібан" починає "довгу і криваву" військову кампанію в Афганістані Фото: бойовики радикального угрупування "Талібан"

Таліби оголосили про початок сезону бойових дій проти "американських загарбників"

Афганські таліби оголосили про початок у вівторок, 12 квітня, о п'ятій ранку за місцевим часом, щорічного періоду бойових дій проти "ворогів", під якими мають на увазі насамперед американських військових і представників інших країн НАТО. Про це йдеться в заяві радикального ісламістського руху "Талібан", передає Deutsche Welle.

Зазначимо, оголошення про початок сезону бойових дій стало вже звичним, хоча цього "Талібан" продовжував боротьбу з урядовими військами, і в зимовий період.

У тексті заяви, зокрема, йдеться, що ведення джихаду проти американських "загарбників" є священним обов'язком, а тому члени руху "будуть використовувати широкомасштабні атаки на позиції противника по всій країні".


У заяві "Талібану" зазначається, в цьому році військова кампанія талібів буде довгою та кривавою. Її назвали "операція Омара" на честь колишнього лідера руху "Талібан" Мухаммеда Омара, про смерть якого стало відомо в минулому році.

Нагадаємо, 9 квітня держсекретар США Джонерри прибув з неоголошеним візитом до Афганістану для підтримки місцевого уряду і спроби відновити мирні переговори з талібами,