ua en ru

ДТП в Полтавській обл.: кількість загиблих збільшилася до 8

Кількість загиблих у ДТП в Полтавській області, що сталася сьогодні, 16 березня о 7:00 ранку, на 375 км автодороги "Київ-Харків", збільшилася до 8 осіб. Про це повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

Нагадаємо, що дорожньо-транспортна пригода сталася поблизу села Зеленківка Чутівського району, вантажний автомобіль марки DAF під керуванням 48-річного харків'янина зіткнувся із зустрічним маршрутним мікроавтобусом "Фольксваген", яким керував 45-річний полтавець.

"За попередньою інформацією, вантажівка DAF виїхала на зустрічну смугу, по якій у бік Харкова їхав мікроавтобус. У маршрутці перебувало 14 пасажирів і водій. В результаті зіткнення семеро людей загинули на місці ДТП, одна людина померла в лікарні, а ще вісім з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості перебувають на лікуванні в медичних установах. Серед загиблих і водій мікроавтобуса. Відомо, що майже всі пасажири "Фольксвагена" - жителі Полтави у віці від 31 до 69 років, переважно жінки", - йдеться в повідомленні.

За фактом ДТП порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Водій вантажівки затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Як заявив сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, маршрутка і вантажівка, які сьогодні, 16 березня, зіткнулися в Полтавській області, були переобладнані без дозволу. При цьому прем'єр доручив надати допомогу постраждалим в ДТП у Полтавській обл.