ua en ru

ДТП в Костянтинівці: прокуратура передала справу в суд

ДТП в Костянтинівці: прокуратура передала справу в суд ДТП в Костянтинівці

Головна військова прокуратура направила в суд кримінальну справу стосовно військовослужбовців, з вини яких 16 березня сталося ДТП в Костянтинівці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що 16.03.2015 військовослужбовець офіцер, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків та порушення вимог Статуту внутрішньої служби Збройних сил України не організував належним чином отримання і експлуатацію військового багатофункціонального тягача, а також незаконно доручив управління ним своєму підлеглому - іншому військовослужбовцю. При цьому зазначений керівник достовірно знав, що підлеглий також знаходиться в стані алкогольного сп'яніння і не має право керувати військовою технікою", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що військовослужбовець, рухаючись по вул. Ломоносова порушив правила огрядного руху, не впорався з керуванням і, з'їхавши з дороги на узбіччя скоїв наїзд на пішоходів.

"Військовослужбовцю, який допустив недбалість оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки), а його підлеглого - за ч. 1 ст. 415 КК України (порушення правил водіння або експлуатації машин) і їм обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Крім того, під час слідства Міністерство оборони України в повному обсязі відшкодувала заявлений родичами загиблої дівчинки позов", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, 16 березня о 14:42 у Костянтинівці Донецької області через порушення правил дорожнього руху екіпажем бронемашини сталося ДТП. В результаті події загинула 8-річна дівчинка, її рідна тітка, отримала травми різного ступеня тяжкості, вона була госпіталізована в місцеву лікарню.

Ввечері того самого дня близько сотні людей підпалили шини в гуртожитку, в якому живуть українські військові, і побили в будівлі скла, а також пізніше перевернули машину ДАІ.