ua en ru

ДПЕК почав поставляти вугілля російській "ОГК-2"

Компанія "ДПЕК Трейдинг" уклала контракт на постачання вугілля з ВАТ "ОГК-2" (Російська Федерація). Перші поставки в Росію почалися 6 жовтня 2012 р., повідомляє прес-служба ДПЕК.

Вугілля низьколетючих марок, вироблене на підприємствах ДПЕК, поставляється на Новочеркаську ГРЕС. Загальний обсяг законтрактованого вугілля складе близько 120 тис. т до кінця поточного року, потреби "ОГК-2" в українському вугіллі в 2013 р. будуть визначені найближчим часом.

Читайте також: ДТЕК планує почати поставки вугілля в Китай

ВАТ "ОГК-2" - найбільша російська теплогенеруюча компанія встановленою потужністю 18,4 ГВт. Основними видами діяльності ВАТ "ОГК-2" є виробництво і продаж електричної і теплової енергії. Основним ринком збуту є оптовий ринок електричної енергії (потужності).

ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" (ДПЕК) - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДПЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок від видобутку та збагачення вугілля до створення та продажу електроенергії. Чистий прибуток ДТЕК в I півріччі 2012 р. порівняно з аналогічним періодом 2011 р. зріс на 11,2% - до 2,447 млрд грн.