ua en ru

Друзі вбитого бізнесмена Аксельрода обіцяють 1 млн дол. за інформацію про злочин

Друзі загиблого дніпропетровського бізнесмена Геннадія Аксельрода обіцяють 1 млн дол. і анонімність тому, хто надасть будь-яку інформацію про вбивство, що сталося 14 квітня. Про це йдеться в листі-зверненні бізнесмена Геннадія Корбана.

"В суботу, 14 квітня в центрі Дніпропетровська був жорстоко вбитий наш друг, колега, відомий бізнесмен Геннадій Аксельрод. Ми, друзі і колеги загиблого, сприймаємо цей жахливий злочин, як реальну загрозу і виклик всьому діловому співтовариству України. Не можна допустити, щоб цей зухвалий злочин залишився нерозкритим. Ми, як ніхто інший, зацікавлені в затриманні замовників і виконавців цього злочину. Тому ми гарантуємо виплату фінансової винагороди в розмірі 1 млн дол. тому, хто надасть достовірну інформацію або дані, які дозволять слідчим органам розкрити цей злочин і знайти його виконавців і замовників. Всім, хто побажає нам допомогти, гарантуємо повну анонімність", - говориться в листі.

Також в зверненні сказано, що "той, хто спробує навмисно надати помилкову інформацію, яка поведе слідство у неправильній стороні, понесе покарання згідно з Кримінальним Кодексом України".

Заслуговуючу довіри інформацію друзі Аксельрода просять надсилати на електронну адресу antikiller.akselrod@gmail.com і обіцяють зв'язатися з джерелом самостійно.

14 квітня невідомі застрелили бізнесмена Аксельрода біля його будинку в центрі Дніпропетровська. За попередніми даними, коли бізнесмен під'їхав до свого будинку, перед в'їздом в арку невідомий зробив постріл у лобове скло автомобіля. Вибігши з машини, Аксельрод отримав ще кілька поранень, від яких помер на місці.

45-річний віце-президент промислово-фінансової групи "Спарта" Аксельрод також був власником будівельної компанії "Аксельрод естейт".

У вересні минулого року Аксельрод і голова спостережної ради компанії "Славутич-Капітал" Геннадій Корбан були поранені в результаті вибуху на літньому майданчику кафе в центрі Дніпропетровська.