ua en ru

ДРІТ несанкціоновано використала понад 7,2 млн кубометрів газу, - "Харківгаз"

ДРІТ несанкціоновано використала понад 7,2 млн кубометрів газу, - "Харківгаз" ДРІТ несанкціоновано використала понад 7,2 млн кубометрів газу, - "Харківгаз"

ПАТ "Харківгаз" зобов'язане припинити розподіл природного газу котельням тепломереж

Протягом грудня 2016 р. і січня 2017 р. котельні Дирекції розвитку інфраструктури території (ДРІТ) несанкціоновано використовували з газорозподільних мереж понад 7,2 млн куб. м газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Харківгаз".

Наголошується, що постачальником природного газу для теплових компаній є НАК "Нафтогаз України", а ПАТ "Харківгаз" тільки транспортує газ від постачальника до тепловикам. У компанії заявляють, що протягом останніх 2-х місяців "Нафтогаз" не виділяв номінації (обсяги газу) для транспортування на адресу Дирекції розвитку інфраструктури території через борги цієї компанії. Однак котельні "ДРІТ" продовжували несанкціоновано відбирати державний енергоресурс з мереж, зазначили в прес-службі

У відповідності з вимогами Кодексу газорозподільних систем, у разі відсутності номінації від постачальника, ПАТ "Харківгаз" зобов'язане припинити розподіл природного газу котельням тепломереж.

"Ситуація, коли "Нафтогаз" не виділяє обсяги газу тепловикам для населення, а тепловики несанкціоновано використовують енергоресурс залишає без опалення взимку значна кількість споживачів. Але навіть в таких умовах, фахівці ПАТ "Харківгаз" не мають права порушувати умови чинного законодавства і зобов'язані відключити котельні тепломереж", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

В результаті несанкціонованого споживання палива тепломережами ПАТ "Харківгаз" вже отримало вимогу від ПАТ "Укртрансгаз" оплатити спожитий котельнями в грудні 2016 року газ на суму понад 50 млн гривень.