ua en ru

На добудову Національного інституту раку в 2016 році виділять 139 млн гривень

На добудову Національного інституту раку в 2016 році виділять 139 млн гривень Фото: перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко

Також з початку 2016 року МОЗ має запустити роботу Єдиного реєстру інсулінозалежних людей

На добудову Національного інституту раку в Києві у 2016 році планується виділити 139 мільйонів гривень. Про це в ході брифінгу повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Новий проект - це Національний інститут раку, який отримує кошти від держави, в якості національної інвестиції. Зокрема, для добудови своєї клініки для дитячого онкологічного відділення буде виділено 139 мільйонів гривень", - розповіла Павленко.

Окрім того, за її словами, з початку 2016 року МОЗ має запустити роботу Єдиного реєстру інсулінозалежних людей. Це, на думку чиновниці, дозволить мати чітку картину про реальну кількість інсулінозалежних в Україні.

"Міністерство охорони здоров'я розробило і вже запроваджує реєстр інсулінозалежних пацієнтів. Реєстр вже фактично, як програмне забезпечення, було реалізовано і поставлено в половині областей України. Зараз ми працюємо з регіональними ендокринологами і регіональними департаментами охорони здоров'я з приводу того, щоб на початку року вже запрацював цей реєстр і дані щодо інсулінозалежних були внесені в даний реєстр", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк спрямує 170 мільйонів доларів на закупівлю обладнання для первинної медицини в Україні.