ua en ru

У Донецькій області суд звільнив обвинуваченого у вбивстві 3 шахтарів

У Донецькій області суд звільнив обвинуваченого у вбивстві 3 шахтарів Фото: суддівський молоток (Pixabey)

Обласна прокуратура вважає вказане рішення "незаконним та неправомірним"

У Донецькій області Димитрівський міський суд звільнив з-під варти обвинуваченого у вбивстві трьох шахтарів. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури у Facebook.

Зазначено, що вбивство сталося 20 травня 2013 року у місті Покровськ (колишній Красноармійськ). Тоді двоє чоловіків, озброївшись вогнепальною зброєю, приїхали до гаражного кооперативу "Южний" із метою заволодіння транспортним засобом. Там злочинці вирішили викрасти автомобіль "Toyota Avensis", а його власника вбили.

"Після того, як убивці застрелили власника машини, вони намагалися сховати його тіло в багажнику автомобіля. У цей час до гаражу під'їхали ще двоє шахтарів. Обидва вони також були застрелені, а зловмисники втекли на викраденому авто. Усі вбиті чоловіки були робітниками ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" Красноармійського району", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, одного з убивць затримали через декілька днів, іншого екстрадували з Росії, куди він виїхав до родичів одразу після скоєння злочину.

"Проте, всупереч клопотанням прокуратури, за рішенням колегії суддів у квітні 2015 року одного з убивць було звільнено з-під варти під заставу. Після завершення судового слідства він утік та досі перебуває у розшуку. Іншого обвинуваченого у грудні 2015 року Красноармійський міськрайонний суд засудив до найвищої міри покарання - довічного позбавлення волі. Проте стороною захисту було подано скаргу та в квітні 2016 року провадження направлено на новий судовий розгляд у Димитрівський міський суд", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що 4 серпня 2017 року судом ухвалено рішення про відмову в задоволені клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою 27-річному обвинуваченому та змінено міру запобіжного заходу на домашній арешт без права на апеляційне оскарження.

Димитрівський міський суд звільнив з під варти обвинуваченого у вбивстві трьох шахтарів Вбивство сталося 20 травня...

Опубліковано Прокуратура Донецької області 5 серпня 2017 р.

"Таке рішення суд ухвалив, посилаючись на судову практику Європейського суду з прав людини, а саме - на п. 4 ст. 5 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, яке було визнано у справі "Харченко проти України" (вказана справа стосується розкрадання коштів на підприємстві, а не такого особливо тяжкого злочину, як умисне потрійне вбивство)", - підкреслили в прокуратурі.

У відомстві наголосили, що, враховуючи тяжкість скоєних чоловіком злочинів, а також втечу другого фігуранта після виходу під заставу, прокуратура Донецької області "вважає вказане рішення незаконним та неправомірним, яке може призвести до тяжких наслідків".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Житомирській області суд узяв під варту начальника багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії та його заступника, яких викрито під час одержання хабара в сумі 5 тис. доларів.