ua en ru

У Донецькій області суд арештував 3 поліцейських за підозрою у катуваннях

У Донецькій області суд арештував 3 поліцейських за підозрою у катуваннях Фото: поліцейський (РБК-Україна)

Поліцейських арештували з можливістю внесення застави

У Донецькій області суд арештував трьох поліцейських за підозрою у катуваннях затриманих. Про це повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Прокуратурою Донецької області викрито 3-х поліцейських на катуванні затриманих задля штучного покращення показників службової діяльності! Сьогодні суд підтримав клопотання прокуратури Донецької області та обрав для 3-х дільничних офіцерів сектору превенції Покровського відділу поліції ГУ Національної поліції міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави: одному із заарештованих – у сумі 64 тис. грн, двом іншим – 32 тис. грн", - зазначила Сарган.

Прокуратурою Донецької області викрито 3-х поліцейських на КАТУВАННІ ЗАТРИМАНИХ ЗАДЛЯ ШТУЧНОГО ПОКРАЩЕННЯ ПОКАЗНИКІВ слу...

Опубліковано Ларисою Сарган 24 липня 2017 р.

Відповідно до повідомлення обласної прокуратури, правоохоронці були затримані 20 липня 2017 року.

"Установлено, що правоохоронці з метою підвищення своїх показників у роботі з виявлення та розкриття кримінальних та адміністративних правопорушень, систематично фабрикували докази винуватості осіб у кримінальних провадженнях. Зокрема, передавали наркозалежним особам наркотики для подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності", - зазначається у повідомленні.

Так, зафіксовано факти побиття та катування затриманих осіб. Зокрема, правоохоронці, перебуваючи у приміщенні одного з дільничних пунктів поліції, спонукали затриманого взяти на себе відповідальність за кримінальне правопорушення, якого той не скоював. Отримавши відмову від затриманого, поліцейські побили його гумовим кийком по голові, тулубу, рукам та ногам.

Нагадаємо, у лютому повідомлялося, що прокуратура підозрює трьох поліцейських одного з районних відділів поліції Вінницької області в тортурах.