ua en ru

У Донецькій області внаслідок пожежі загинув рятувальник

У Донецькій області внаслідок пожежі загинув рятувальник Фото: загиблий Олександр Меліхов (прес-центр ДСНС)

Під час виконання службових обов’язків лейтенант 1993 р. н. знепритомнів, а згодом помер у лікарні

У Донецькій області під час ліквідації пожежі на відкритій території загинув рятувальник. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що 28 липня о 10:53 стало відомо про пожежу на відкритій території по вул. Азовстальська м. Маріуполь. За вказаною адресою негайно виїхали рятувальники 3-го Державного пожежно-рятувального загону.

"По прибуттю до місця події вогнеборці з’ясували, що відбувається горіння сухої трави на загальній площі близько 3 га, є загроза поширення вогню на гаражі та житлові будинки. О 13:35 рятувальники локалізували пожежу та о 14:25 повністю ліквідували. Вогнем знищено 10 га сухої трави та кущів", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, під час виконання службових обов’язків знепритомнів начальник караулу 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини лейтенант служби цивільного захисту Олександр Меліхов (1993 р. н.).

"Рятувальнику негайно надали першу долікарняну допомогу, після чого каретою швидкої медичної допомоги він був госпіталізований до реанімаційного відділення Міської лікарні №5 м. Маріуполь. Близько 22:30, не приходячи до тями, лейтенант Меліхов помер у реанімації", - констатували в ДСНС.

Загалом же до гасіння пожежі було залучено 32 рятувальники та 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Причина пожежі наразі встановлюється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Буковині чоловік загинув у вогні, спалюючи сміття.