ua en ru

У Донецькій області невідомі кинули в храм три бойові гранати

У Донецькій області невідомі кинули в храм три бойові гранати Фото: На Донбасі хран закидали гранатами

Територія району перекрита групами поліції, патрульні наряди "прочісують" місцевість

У Донецькій області невідомі кинули в храм три бойові гранати. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"Три вибухи пролунали вночі на території храму Всіх Святих у селі Георгіївка Мар'їнського району - невідомі потрапили в будинок для обслуговуючого персоналу, де в той момент перебував послушник. Поліцейські відпрацьовують коло підозрюваних, вживаються заходи до їх затримання", - йдеться в повідомленні.


Обставини підриву храму

Як повідомляється, в 21:30 в чергову частину Мар'їнського відділення поліції надійшло повідомлення від послушника храму, який повідомив, що, перебуваючи в приміщенні, почув спочатку один вибух, потім ще кілька, потім пролунав шум металевого предмета, який падав з даху у двір і пролунав ще один вибух.

Наслідки вибуху на Донбасі

Наголошується, що в внаслідок вибуху на Донбасі в будівлі храму було пошкоджено дах. В даний час проводяться слідчо-оперативні дії, співробітники Мар'їнського відділу поліції перевіряють усі версії скоєння злочину.

на Донбасі в храм кинули гранатиФото: у Донецькій області невідомі кинули в храм три бойові гранати

"Визначено коло підозрюваних, оперативники відпрацьовують всіх осіб, які можуть бути причетні до підриву. Територія району перекрита групами поліції, патрульні наряди "прочісують" місцевість. Посилено контроль на блокпостах", - йдеться в повідомленні.

Храм закидали бойовими гранатамиФото селі під Марьинкой на територію церкви кинули три гранати

Що чекає винних

Як повідомляється, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 "Хуліганство" Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років винуватця у підриві храму на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом вихідних з 30 квітня по 3 травня на дорогах України в дорожньо-транспортних пригодах (ДТП) загинули 47 людей, ще 566 отримали травми.