ua en ru

У Донецькій області з початку року зареєстровано 811 вбивств, - Аброськін

У Донецькій області з початку року зареєстровано 811 вбивств, - Аброськін Фото: начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін

Це пов'язано з тим, що факти загибелі людей при обстрілі і терактах реєструються як умисне вбивство

У Донецькій області з початку 2015 року правоохоронними органами зареєстровано 811 вбивств. Про це повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін в інтерв'ю РБК-Україна.

"З початку року у нас зареєстровано 811 вбивств. Це пов'язано з тим, що факти загибелі людей при обстрілі, в результаті терактів реєструються як умисне вбивство (ч. 1, ст. 115 Кримінального кодексу України, - ред.), звідси така велика цифра. Вбивств, не пов'язаних з військовими діями - 90, з них 66 розкрито, а це - 73%", - заявив Аброськін.

За його словами, за 4 місяці поточного року злочинів в області зареєстровано на 8,2 тис. менше, ніж за аналогічний період 2014 р. В той же час спостерігається зростання певних видів кримінальних правопорушень.

"У цьому році розкриття тяжких тілесних ушкоджень на рівні 80%, розбійних нападів - 33,7%. Найпоширеніші правопорушення зараз такі ж, як і були в мирний час. Найбільш часті - грабежі, крадіжки, заволодіння транспортними засобами. З початку року зареєстровано 239 грабежів (44% розкрито), 4525 крадіжок (26% розкрито)", - уточнив начальник обласної міліції.

Аброськін також зазначив, що зростання деяких видів злочинів викликаний ще й тим, що в міліцію звертаються з території, підконтрольній бойовикам. "Ми ці злочини також реєструємо і проводимо розслідування", - підкреслив він.

Відзначимо, в Донецькій обл. на травневі свята залучено 5 тис. міліціонерів.