ua en ru

У Донецькій області боєць ВСУ був затриманий за вбивство місцевого жителя

У Донецькій області боєць ВСУ був затриманий за вбивство місцевого жителя Фото: ЗСУ

Військовий у нетверезому стані вистрілив у місцевого мешканця

У Донецькій області військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) був затриманий за вбивство жителя Дружківки, яке відбулося 5 липня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

"Встановлено, що в цей день чоловік відпочивав на березі річки Сіверський Донець, а поруч з ним також для відпочинку розмістилися кілька військовослужбовців Збройних сил України. Один з військових, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, почав здійснювати постріли у повітря, за що відпочивальник зробив йому зауваження. Між чоловіками почалася сварка і військовий, начебто для залякування, почав стріляти в бік чоловіка. Одна з куль потрапила місцевому жителю в голову і він помер на місці. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і передачі справи у військову прокуратуру.

Нагадаємо, боєць одного з добровольчих батальйонів розстріляв подружжя з міста Щастя Луганської області з-за автомобіля.