ua en ru

У Донецькій обл. затримано "поліцейського ЛНР", - МВС

У Донецькій обл. затримано "поліцейського ЛНР", - МВС Фото: поліція ЛНР

Міліціонер-пенсіонер працював у сепаратистів "начальником ізолятора тимчасового тримання"

В Артемівському районі Донецької області на КПП "Зайцеве" співробітники міліції затримали "начальника ізолятора тимчасового тримання" з Луганська при спробі проникнути на контрольовану Україною територію. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС України в Донецькій обл.

Як зазначається, житель Луганської області, пенсіонер органів внутрішніх справ, який перейшов на службу до терористів, вирішив покинути ряди "поліції" фейкової республіки і виїхати на неокуповану частину Луганської обл., до Сєвєродонецька.

"Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік вирушив окружним шляхом, через Донецьку область. Однак його "маневр" не вдався: при перетині тимчасового контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду "Зайцеве" Артемівського району зловмисник був затриманий", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підозрюваний виконував обов'язки "начальника ІТТ" в окупованому Луганську з вересня 2014 р. по червень 2015 р., після чого, за його словами, звільнився з "поліції ЛНР".

Наразі затриманого передано луганським правоохоронцям, він притягується до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.260 "Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, напередодні в Луганській обл. Служба безпеки України затримала шпигунку бойовиків так званої "Луганської народної республіки". Зловмисниця проходила військову службу в ЗСУ, однак на початку російської агресії перейшла на бік бойовиків і приєдналася до одного з терористичних угруповань ЛНР.