ua en ru

В Донецькій обл. виявлено гранатомет РПГ-22 і близько 85 кг пороху

В Донецькій обл. виявлено гранатомет РПГ-22 і близько 85 кг пороху Фото: В Донецькій обл. виявлено гранатомет РПГ-22 і близько 85 кг пороху

Власники небезпечної знахідки встановлюються

В одному з приватних будинків Мар'їнки (Донецька обл.) було виявилено та вилучено готовий до використання гранатомет РПГ-22, а також два ящики й три скляних ємності з порохом загальною вагою близько 85 кілограмів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУМВС України в Донецькій області.

Так, повідомляється, що правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що мешканці будинку є членами назаконного збройного формування та можуть зберігати в себе вдома зброю і вибухові речовини. Ситуація ускладнювалася тим, що зазначена адреса знаходиться за лінією розмежування за 200 метрів від позицій бойовиків.

"У ході перевірки інформація підтвердилася. Правоохоронці виявили у підвалі приватного будинку готовий до використання ручний протитанковий гранатомет РПГ-22 з гранатою до нього, два дерев'яних ящики з речовиною сірого кольору, схожою на порох, загальною вагою 80 кг (по 40 кг в кожному), а також три скляні ємності з аналогічною речовиною загальною вагою близько 3 кг", - йдеться у повідомленні.

Усе виявлене вилучено та направлено на експертизу. Власники зброї та вибухівки встановлюються. За попередніми даними, господарі будинку перебувають на окупованій території та використовують власне житло як схованку для боєприпасів.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, в Миколаєві було затримано чоловіка з боєприпасами.