ua en ru

На Донбасі загинув український військовий, одного поранено

На Донбасі загинув український військовий, одного поранено Фото: ООС на Донбасі (mil.gov.ua)

Бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі 16 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 30 разів порушили режим припинення вогню, один український військовий загинув, ще одного поранено. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на штаб ООС у Facebook.

Ворог обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 23 обстріли: сім разів біля Водяного, тричі неподалік Авдіївки, двічі у районі Пісків та біля Лебединського і Мар'їнки, а також біля Пищевика, двічі неподалік Чермалика та Талаківки, у районі Новомихайлівки та поблизу Тарамчука.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 7 обстрілів: тричі неподалік Луганського, біля Зайцевого, Золотого, Новозванівки і Катеринівки.

З початку цієї доби збройні формування Російської Федерації та її найманці вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області.