ua en ru

На Донбасі загинув український військовий, ще один отримав поранення

На Донбасі загинув український військовий, ще один отримав поранення Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню

Протягом поточної доби, 14 грудня, на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) збройні формування Російської Федерації п'ять разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого один військовий загинув, ще один отримав поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ООС у Facebook.

Як повідомляється, противник обстріляв українські підрозділи із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру. Зафіксовано також вогневу активність ворожих снайперів.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" російські окупаційні війська здійснили три обстрілу позицій Об'єднаних сил, а саме у Пісків, неподалік Авдіївки та поблизу Павлополя.

Два обстрілу позицій українських захисників зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" - неподалік Новолуганского і у Зайцевого.

"Сьогодні, 14 грудня, в результаті підступних обстрілу противником загинув військовослужбовець збройних сил, ще один наш захисник отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в штабі ООС повідомляли, що бойовики на Донбасі перешкоджають роботі СММ ОБСЄ. Російські найманці затримують спостерігачів на блокпостах і не пропускають на окуповану територію, в тому числі на ділянки розведення.

Крім того, 13 грудня в результаті обстрілу бойовиків один з військовослужбовців збройних сил був травмований. Вчора окупанти десять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення ООС на Донбасі.