ua en ru

На Донбасі загинув український військовий, чотирьох поранено

На Донбасі загинув український військовий, чотирьох поранено Фото: АТО на Донбасі (facebook.com/28brigade)

Бойовики за добу здійснили 47 обстрілів позицій сил АТО

Внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) минулої доби один український військовий загинув, двох поранено, ще двоє отримали бойові травми. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

За добу російсько-окупаційні війська здійснили 47 обстрілів позицій Збройних сил України, застосовуючи заборонену мінськими угодами зброю.

Так, на Донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів та озброєння танків бойовики обстріляли наші опорні пункти в районі Павлополя та Пищевика. Також міномети застосувалися бойовиками по оборонцях Водяного і Новотроїцького, гранатомети і стрілецька зброя - в районі Авдіївки, Кам’янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакиного та Невельського.

По захисниках Павлополя і Новотроїцького вівся снайперський вогонь.

На Луганському напрямку заборонені 120-мм міномети застосувалися по українських позиціях біля Новоолександрівки, Катеринівки і Зайцевого.

Також під вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї потрапили наші укріплення в районі Кримського та Луганського, з гранатометів - неподалік Зайцевого, а великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - під Новоселівкою.

Прес-центр штабу АТО повідомляє: Сили Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 21 квітня 2018 р.

Нагадаємо, на Донбасі за чотири роки загинуло понад 2540 мирних жителів, понад 9 тисяч отримали травми.