ua en ru

Дональд Трамп поки не виробив політику по відношенню до України

Дональд Трамп поки не виробив політику по відношенню до України Фото: Дональд Трамп

За словами його радника, рішення кризи в Україні повинно мати довгостроковий ефект

У Дональда Трампа, який найімовірніше стане кандидатом в президенти США від Республіканської партії, поки немає певної політики стосовно України. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на інтерв'ю з Валідом Фаресом, радником Трампа з міжнародних питань.


За словами радника, Дональд Трамп ще не розробив політику щодо українського конфлікту. Ймовірний кандидат у президенти вже згадував у своїх промовах, що відносини між Росією і НАТО прийшли до кризи після вторгнення в Крим та інцидентів всередині України, але поки розробленої політики немає.

"Однак, я допускаю, і тут я роблю власні домисли, наступна фаза у відносинах з Росією повинна включати і вирішення кризи в Україні, і це рішення повинне мати довгостроковий ефект. Як це може статися, я не знаю, оскільки Трамп ще не говорив з цього приводу", - розповів в інтерв'ю Валід Фарес.

Також він розповів про те, що Дональд Трамп розраховує сісти з російським керівництвом і досягти якихось домовленостей або як мінімум взаєморозуміння з низки питань. Є речі, щодо яких Росія і США можуть швидко досягти спільної думки, але це хотілося б поширити і на інші питання, такі, наприклад, як антитерористична стратегія, заявив радник з міжнародних питань.

Нагадаємо, раніше Трамп говорив, що не дружить з Путіним, але поважає як "сильного лідера".