ua en ru

Домбровський просить Луценка, Авакова і Насірова втрутитися в ситуацію з блокуванням рахунків "Енергоатома"

Домбровський просить Луценка, Авакова і Насірова втрутитися в ситуацію з блокуванням рахунків "Енергоатома"

Народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань ПЕК, ядерної політики та сильної безпеки Олександр Домбровський (БПП) просить генерального прокурора України Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голову Державної фіскальної служби Романа Насірова невідкладно втрутитися в ситуацію з блокуванням рахунків НАЕК "Енергоатом". Відповідний депутатський запит був зареєстрований у Верховній Раді 3 червня.

У тексті запиту зазначається, що надзвичайно складна ситуація, що склалася в Енергоатомі спровокована рішеннями судів на користь ЗАТ "СП Укрелектроват" про примусове стягнення з компанії - оператора українських АЕС "сумнівного" боргу в 127,3 млн грн. На думку Домбровського, єдиною метою існування Укрелектровата, проти якого порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків, є неправомірне збільшення та стягнення боргу державної компанії.


"Державною виконавчою службою арештовані рахунки підприємства, що позбавило останнім можливості виконувати взяті на себе договірні зобов'язання перед нерезидентами України, обслуговувати міжнародні кредити і реалізовувати урядові програми. Припинені платежі за ядерне паливо, ядерні матеріали та вивезення відпрацьованого ядерного палива", - підкреслює народний депутат.

Він також нагадує, що співробітники Енергоатому та інших підприємств атомно-промислового комплексу вже двічі виходили на акції протесту у зв'язку з блокуванням рахунків компанії.

У своєму запиті Домбровський просить Луценка, Авакова і Насірова перевірити законність дій Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту щодо блокування рахунків Енергоатому, а також провести максимально швидке "розслідування фактів порушень" з боку Укрелектровата.