ua en ru

Є докази. Україна в ОБСЄ заявила про сплановане вбивство полонених в Оленівці

Є докази. Україна в ОБСЄ заявила про сплановане вбивство полонених в Оленівці Фото: Україна в ОБСЄ заявила про сплановане вбивство полонених у Оленівці (twitter.com/freeradioUA)

В України є достатня кількість доказів того, що масове вбивство військовополонених в Оленівці було заздалегідь сплановано Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгена Цимбалюка, яке наводить "Укрінформ".

"Доказів того, що сталося в Оленівці, достатньо, щоб вважати, що це було заздалегідь сплановане масове вбивство тих, хто перебував під захистом міжнародного права", - підкреслив Цимбалюк.

За його словами, супутникові знімки демонструють, що під час трагедії на території колонії в Оленівці було пошкоджено тільки одну будівлю, куди були перед атакою переведені українські полонені. Аналіз фото вказує на термобаричний вибух всередині будівлі.

"Масове вбивство українських військовополонених у виправній колонії в окупованій Погоди, а також оприлюднені відео, що демонструють жахливі випадки тортур, фізичних катувань, нелюдського поводження та умисного вбивства українських військовополонених, яскраво свідчать про те, що Росія не знає меж у своїй жорстокості і варварстві", - зазначив постпред при міжнародних організаціях.