ua en ru

Видобуток нафти в РФ на зрілих родовищах продовжить знижуватися, - Fitch

Видобуток нафти в РФ на зрілих родовищах продовжить знижуватися, - Fitch Фото: Fitch Ratings

Доступ нафтовидобувних компаній до іноземного капіталу, технологій та обладнання обмежений секторальными санкціями

Нафтовидобуток на ключових зрілих російських родовищах Західного Сибіру продовжить знижуватися в обсягах. Згідно з прогнозом міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, основна причина скорочення видобутку - висока вартість бурових робіт. Про це повідомляє прес-служба агентства.

У повідомленні Fitch говориться, що підвищення цін на нафту могло б допомогти і сповільнити зниження видобутку на ділянках у Західному Сибіру, на які припадає основна частка російської нафти. Однак у перспективі ці ділянки все одно можуть зіткнутися з негативним впливом західних санкцій щодо РФ. А саме, зі зниженням доступу нафтовидобувних компаній до довгострокового фінансування, імпортних технологій і обладнання, порушених секторальними санкціями.

У II половині 2015 р. і 2016 р., коли загальні обсяги бурових робіт будуть відновлюватися, агентство прогнозує зрілим родовищ скорочення частки буріння. Прогноз відновлення загальних обсягів на наступний рік Fitch зробило навіть якщо ціни на нафту залишаться низькими".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Morgan Stanley погіршив прогноз по економіці РФ на 2016 р.