ua en ru

ДНР і ЛНР прислухаються до голосу Москви, - Лавров

Самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" прислухаються до голосу Москви.

Самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" прислухаються до голосу Москви. Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в інтерв'ю програмі "Вести в суботу з Сергієм Брилевым", передає прес-служби МЗС.

"ДНР і ЛНР прислухаються. Наскільки я розумію, одне з підтверджень тому - звільнення членів місії ОБСЄ, які утримувалися на південно-сході... Але це аж ніяк не означає, що всі наші заклики відразу ж беруться до виконання. Люди там мають своє власне бачення, це їх земля, і вони хочуть бути її господарями, хочуть домовитися з центральними українськими властями, на яких умовах це можна зробити, щоб в домовленості не було завантажено жодних конфліктів", - сказав Лавров, відповідаючи на питання про те, чи дослухаються ЛНР і ДНР до голосу Москви.

Нагадаємо, ввечері 18 червня моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі встановила контакт з вісьмома представниками місії, які числилися зниклими без вести на Донбасі. ОБСЄ встановила, що представники місії знаходяться в полоні.

4 представника місії ОБСЄ пропали в Донецькій області 26 травня 2014 р., ще 4 представника місії ОБСЄ пропали в Луганській області 29 травня 2014 р.