ua en ru

У "ДНР" четверо затриманих "зізналися" у вбивстві Захарченка, - Лисянський

У "ДНР" четверо затриманих "зізналися" у вбивстві Захарченка, - Лисянський Фото: Донецьк (з відкритих джерел)

Окупаційна влада заявляє про "український слід" у смерті Захарченка

Окупаційна влада так званої Донецької народної республіки звинувачує у причетності до вбивства ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченко 14 осіб, четверо з них вже "зізналися". Про це повідомив регіональний координатор омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський у Facebook.

Представник омбудсмена розповів, що за всіма арештами і затриманнями людей в Донецьку і ОРДО після смерті Захарченка, стоїть "Оперативний штаб МДБ ДНР", який був створений для "розслідування".

"Зараз, вони стверджують про дві диверсійно-розвідувальні групи. І вже заявили про український слід", - написав Лисянський.

За інформацією його джерела, зізнання у співпраці з Україною у вбивстві Захарченка з чотирьох затриманих "вибили".

"Поставлене завдання після похорону Захарченка, який відбудеться завтра, 2 вересня, повністю оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи. Адвокатів "ДНР" і родичів у СІЗО Донецька не допускають. Зв'язок з місць позбавлення волі "ДНР" глушиться", - додав Лисянський.

Итак, за всеми арестами и задержаниями людей в Донецке и ОРДО после смерти Захарченко, стоит ОПЕРАТИВНЫЙ ШТАБ МГБ «ДНР»,...

Опубліковано Павлом Лисянским Субота, 1 вересня 2018 р.

Нагадаємо, у тимчасово непідконтрольному Донецьку у зв'язку з подіями, пов'язаними з вбивством ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, 19 осіб пропали без вісті.