ua en ru

У Дніпропетровській області направили до суду справу поліцейських, підозрюваних у тортурах

У Дніпропетровській області направили до суду справу поліцейських, підозрюваних у тортурах Фото: у лютому в Верхньодніпровську поліція знущалася над затриманим

Працівники поліції побили затриманого ногами, палицею, а також били обличчям об стіл

Прокуратура Дніпропетровської області передала до суду обвинувальний акт проти двох поліцейських, яких підозрюють у застосуванні тортур. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Дніпропетровської області.

Повідомляється, що в лютому 2016 року у Верхньодніпровську Дніпропетровської області до відділення поліції доставили громадянина, а незадоволений відсутністю документів для отримання інформації про особу затриманого капітан поліції наніс йому не менше п'яти ударів ногами по тілу.

"Згодом, вступивши в попередню змову з майором поліції, з метою будь-яким способом залякати потерпілого і отримати від нього заяву про відсутність до них претензій з приводу побиття, правоохоронці гумовою палицею завдали чоловікові численні удари по голові і тілу", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що після того, як кров потерпілого потрапила на папір при написанні заяви, працівники поліції ще кілька разів вдарили його обличчям об стіл.

"Катування затриманого з метою створення штучних доказів законності своїх дій тривало кілька годин", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ встановила адреси катівеньб на території окупованого Донбасу.