ua en ru

У Дніпропетровській обл. чоловік з гранатою увірвався в будинок, який належить дружині нардепа Берези

У Дніпропетровській обл. чоловік з гранатою увірвався в будинок, який належить дружині нардепа Берези Фото: Нацполіція (oda.zt.gov.ua)

Пізніше чоловік підпалив автомобіль "Nissan", припаркований на березі річки Саксагань

У Дніпропетровській області поліцейські затримали чоловіка, який підпалив будинок і автомобіль. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської обл.

"23 вересня 2017 близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в с. Чумаки П'ятихатського району Дніпропетровської обл., а трохи пізніше автомобіль "Nissan", припаркований на березі річки Саксагань. Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко локалізували пожежу та викликали поліцію", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за скоєння злочину був затриманий мешканець м. Кривий Ріг 1980 року народження. При затриманні чоловік погрожував бойовою гранатою РГД-5 із запалом. Під час слідчих дій поліцейські вилучили гранату.

Також слідчі П'ятихатського ВП відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Повідомляється, що підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

altaltaltalt

За даними видання "Insider", будинок належить дружині народного депутата Юрія Берези Тетяні. При цьому, згідно декларації народного депутата, його дружина дійсно володіє будинком у с. Чумаки П'ятихатського району Дніпропетровської обл.

Крім того, джерела видання стверджують, що сам нардеп завдав тілесні ушкодження чолоікові, який вчинив злочин.

Повідомляється, що чоловік 1980 року народження знаходиться у важкому стані, у нього зламані чотири хребці, а також внутрішньочерепна гематома. За даними видання, зараз чоловік перебуває у реанімації у Кривому Розі.

За словами іншого джерела, знайомого з ситуацією, поліція була викликана вже вранці, а з першої години ночі нардеп нібито бив чоловіка, який вчинив підпал.

Нагадаємо, поліція затримала 3 осіб у справі про загибелі депутата Миргородської міськради.