ua en ru

Дніпропетровські терористи 30 травня готували нові теракти на дитячих майданчиках, - глава СБУ

Терористи, причетних до вибухів 27 квітня у Дніпропетровську, планували другу серію вибухів 30 травня на дитячих майданчиках. Про це на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив голова СБУ Ігор Калінін, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з отриманням від терористів, коли вони ще не були визначені, визначених вимог, визначених загроз, СБУ в тісній взаємодії з ГПУ і МВС, ...був розроблений задум, який мав місце для варіантів, і кілька заходів, в залежності від того, як будуть розвиватися події... Підозрювані були встановлені, і наша подальша робота пройшла вже в рамках роботи з конкретними особами. Спілкування з ними проходило шляхом використання Інтернету, повідомлення приходили на нашу електронну адресу, повідомлення приходили по смс, використовувався мобільний термінал... 29 травня вони відправили нам дуже довге повідомлення, де чітко було виділено - робимо нові вибухи, тепер будемо працювати на кількість жертв серед дітей і людей похилого віку. Працюватимемо на дитячих майданчиках. На 30 число були призначені чергові заходи", - зазначив Калінін.

Він додав: "Коли ми зрозуміли, що агресія злочинців зростає, це почало виявлятися дуже активно після того, як ми їм обмежили доступ до грошових ресурсів, відповідно вони почали робити певні практичні кроки зі знищення слідів своєї діяльності, речових доказів, і 30 числа було прийнято рішення про їх затримання, тому що подальше знаходження їх на волі могло призвести до втрати серйозних доказів і, відповідно, до неадекватних дій з їхнього боку".

За його словами, 30 травня, в запланований день терактів, були затримані перші двоє підозрюваних.