ua en ru

У "Дніпропетровськгазі" розповіли про європейську систему обліку газу

У "Дніпропетровськгазі" розповіли про європейську систему обліку газу У "Дніпропетровськгазі" розповіли про європейську систему обліку газу

ПАТ "Дніпропетровськгаз" впровадило систему дистанційного зчитування показань лічильників, яка відповідає європейським стандартам. У жовтні 2016 року лічильники всіх жителів П'ятихатського району обладнали GPRS-модемом і радіомодулями для дистанційного зняття і передачі фактичних показань на центральний диспетчерський пункт, повідомляє прес-служба компанії.

"ПАТ "Дніпропетровськгаз" входить до трійки перших компаній в Україні, які запровадили сучасні технології у сфері обліку газу в таких масштабах. Адже кількість споживачів, що задіяна у проекті, перевищує 84% від усіх мешканців П’ятихатського району, - коментує технічний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Тетяна Бузовська. – Під час цього проекту компанія оснастила дистанційними засобами передачі інформації майже 8 тисяч лічильників".

Після заміни лічильників та облаштування їх модулями компанія прогнозує зменшення комерційних втрат газу на 31 тис. кубометрів на рік, що дорівнює 213,25 тис. грн. Крім того, ще однією із переваг GPRS-модемів та радіомодулів є можливість оперативного реагування на витоки газу.

"На сьогодні етап установки апаратної частини (лічильників і датчиків) завершено на 98%, тобто за планом до кінця листопада будуть закінчені пусконалагоджувальні роботи, - зауважує Тетяна Бузовська. - Компанія отримає баланс і сформує перші квитанції за газ станом на 1 грудня 2016 року".