ua en ru

Для знешкодження 11,5 тис. т гексахлорбензолу у Калуші необхідно 15 млн грн, - Мінприроди.

Для реалізації першочергових заходів щодо знешкодження 11,5 тис. т гексахлорбензолу в Калуші необхідно 15 млн грн. Про це повідомив сьогодні на нараді з екологічних проблем у Калуші міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, передає кореспондент РБК-Україна. "З точки зору фінансових позицій, це 15 млн грн на рівні попередніх двох років оцінок першочергових заходів, які ми повинні зробити", - сказав він.

Г.Філіпчук зазначив, що уже розроблений план зі знешкодження високотоксичної речовини і він зараз перебуває на погодженні у центральних органах влади. Міністр також підкреслив, що проблема знешкодження гексахлорбензолу в Калуші "стає предметом оцінки кількох дуже серйозних міжнародних конвенцій".

За даними міського голови Калуша Ігоря Насалика, гексахлорбензол знаходиться протягом 30 років у бочках і зроблені проби, за його словами, показали, що він знаходиться уже поза межами захоронення.

Гексахлорбензол - токсична речовина 1-го класу небезпеки. Полігон гексахлорбензолу знаходиться на території ТОВ "Оріана-Галев".