ua en ru

ДК "Укргазвидобування" недопоставила аграріям 7 тис. т бензину і дизпалива станом на 17 лютого 2010 р.

ДК "Укргазвидобування" недопоставила аграріям 7 тис. т бензину і дизпалива станом на 17 лютого 2010 р. Про це на прес-конференції повідомив міністр агрополітики Юрій Мельник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день поставлено такого пального понад 18 тис. т. Середньомісячний планований обсяг - 28 тис. т. Дещо недобрали у січні... Загальний обсяг, передбачений по розпорядженню (Кабінету міністрів), 140 тис. т дизпалива і бензину буде поставлений. Єдине питання, яке нас сьогодні турбує - той розрив, який склався між оплаченим паливом і фактично відвантаженим. Він на сьогоднішній день складає 7 тис. т, але з кожним днем скорочується", - зазначив Ю.Мельник.

Як уже повідомлялося, всього на потреби українських сільгоспвиробників на 5 місяців посівної кампанії 2010 р. уряд виділив 55 тис. т дизельного палива і 85 тис. т бензину А-76 виробництва Шебелинського ГПЗ (ДК "Укргазвидобування"). Аграрії зможуть купувати паливо за ціною виробника (не більше 4900 грн/т за ДТ і не більше 5500 грн/т за бензин), до якої додадуться витрати постачальника на логістику, а також мінімальний рівень рентабельності до 5%.