ua en ru

ДК "Укргазвидобування" порушила графік відвантаження пального для підприємств АПК у січні 2010 р. на 5 тис. т, - Мінагрополітики.

ДК "Укргазвидобування" порушила графік відвантаження пального для підприємств АПК у січні 2010 р. на 5 тис. т. Про це РБК-Україна повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник.

"Розпорядження по паливу Кабінет міністрів прийняв ще у грудні минулого року, згідно з цим розпорядженням є помісячний графік відвантаження палива дизельного і бензину компанією "Укргазвидобування". Ми зверталися з проханням, щоб компанія "Укргазвидобування" працювала в межах графіку. У нас графік не такий великий, це 28 тис. т палива щомісячно протягом січня-травня. Ми побачили, що по січню недовантажили. Є розрив між оплаченим товаровиробниками обсягом і відвантаженим "Укргазвидобування". Цей розрив на сьогоднішній день в межах 5 тис. т" - уточнив міністр.

Як уже повідомлялося, всього на потреби українських сільгоспвиробників на 5 місяців посівної кампанії 2010 р. уряд виділив 55 тис. т дизельного палива і 85 тис. т бензину А-76 виробництва Шебелинського ГПЗ (ДК "Укргазвидобування"). Аграрії зможуть купувати паливо за ціною виробника (не більше 4900 грн/т за ДТ і не більше 5500 грн/т за бензин), до якої додадуться витрати постачальника на логістику, а також мінімальний рівень рентабельності до 5%.