ua en ru

Директор-розпорядник МВФ арештований в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан арештований в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю. Про це повідомляє РБК з посиланням на France24. За інформацією агентства, арешт високопоставленого чиновника стався в готелі "Таймс-Сквер" 14 травня незадовго до вильоту в Париж. Інші подробиці події поки не повідомляються.

62-літній Д.Стросс-Кан керує МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції. Його вважають однією з можливих кандидатур соціалістів на виборах французького президента в 2012 р.

Це не перший "сексуальний скандал за участю Д.Стросс-Кана. У 2008 р. журналісти дізналися про зв'язки Д.Стросс-Кана з однієї із співробітниць МВФ, яка перебувала у нього в підпорядкуванні. Коли ця працівниця звільнилася з МВФ, вона отримала надзвичайно щедру грошову винагороду. Пізніше Д.Стросс-Кан заявив, що жалкує про свої зв'язки, назвавши їх "помилкою".