ua en ru

Динамо - Шахтар 1:0: Мені складно коментувати це знущання над нами, - Мірча Луческу

Головний тренер донецького "Шахтаря" румун Мірча Луческу заявив, що київському "Динамо" обіграти "гірників" допоміг суддя. Про це повідомляє прес-служба донеччан.

Головний тренер донецького "Шахтаря" румун Мірча Луческу заявив, що київському "Динамо" обіграти "гірників" допоміг суддя. Про це повідомляє прес-служба донеччан.

"Складно давати якийсь коментар. Хочеться відзначити хорошу публіку, яка була присутня на цьому матчі. І сьогодні ввечері я зрозумів, чому комусь не хотілося грати плей-офф, який я пропонував. Тобто чотири рази з "Динамо", "Металістом", "Дніпром" або тими, хто займе перші чотири місця... На цих іграх напевно постійно збиралося б 60-70 тисяч глядачів. Це був би спектакль, який можна порівняти з великими європейськими чемпіонатами. Ми намагалися зрозуміти, чому не схвалили такий формат? Зараз всі побачили, це навіть не обговорюється. Нашим супротивникам, напевно, потрібна допомога, щоб нас обіграти", - заявив Луческу.

"Те, що сталося в матчі, - це ганьба. Дві провідні команди українського футболу. Так, як видалили Шевчука... Ні першої картки не було, ні другий. Щодо нас трактували фоли як симуляцію і, навпаки, симуляцію з боку "Динамо" - чомусь як фоли... Мені складно навіть якось коментувати це знущання над нами, над футболом, над нашими вболівальниками. Над усіма, хто був присутній. Ми проводимо чемпіонат в дуже складних умовах. І граємо коректно у всіх відносинах. З великою повагою до українського футболу. Хочеться, звичайно, щоб нас поважали. Те ж, що зробив суддя з "Шахтарем", - повну неповагу до нас. Обклав жовтими картками, зовсім непотрібними. До 15-й хвилині було вже дві картки. Якщо це мотив, чому не був схвалений формат плей-офф... Напевно, потрібна допомога, щоб чемпіонат виграв будь-який інший клуб, але тільки не донецький! Хоча ми і вдесятьох грали досить впевнено. У нас були моменти, а у суперника проблеми. Що стосується "Динамо", я поважаю цю команду. Розумію їх. Вони проходять через період, коли вже пора здобувати щось, показують хорошу гру. Видно, що команда дуже добре готова фізично. І не думаю, що їм потрібна була допомога. Залишився негативний осад. Дуже шкода, що так сталося", - додав румун.

Нагадаємо, кияни забили після того, як суддя показав другу жовту картку В'ячеславу Шевчуку.