ua en ru

Діти вбитого Нємцова отримають доступ до матеріалів справи

Діти вбитого Нємцова отримають доступ до матеріалів справи Борис Нємцов

Діти вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова отримають право на ознайомлення з матеріалами справи та участь в судовому процесі, передає РБК.

Адвокат сім'ї Вадим Прохоров повідомив, що слідство визнало потерпілими чотирьох дітей Нємцова. "Всі діти Нємцова визнані потерпілими, всі повнолітні діти допитані. Інтереси неповнолітніх дітей представляють їх матері", - сказав Прохоров.

За його словами, Жанна Нємцова особисто визнана потерпілою і допитана, Антон Нємцов також особисто визнаний потерпілим і допитаний.

Як розповіла РБК Жанна Нємцова, на допиті у неї її запитували біографічні дані батька, а також її думку про можливі мотиви вбивства. Деталі вона розкривати не може через підписку про нерозголошення матеріалів кримінальної справи. Визнання потерпілою дає їй право на ознайомлення з матеріалами справи та участь в судовому процесі, зазначила Нємцова.

Нагадаємо, головний фігурант справи про вбивство Бориса Нємцова Заур Дадаєв заявив, що дав свої свідчення по цій справі під загрозою смерті.