ua en ru

Дещиця обговорив з генсеком Ради Європи шляхи врегулювання кризи в Україні

Дещиця обговорив з генсеком Ради Європи шляхи врегулювання кризи в Україні.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця сьогодні, 2 березня 2014 р., провів телефонну розмову з генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що під час розмови було обговорено актуальні питання внутрішньополітичної ситуації в Україні та співробітництва України з Радою Європи з метою врегулювання ситуації.

"Було також наголошено на важливості недопущення порушення територіальної цілісності та суверенітету України, зокрема, з огляду на військову присутність одного з членів організації на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

В.о. міністра окремо привернув увагу генерального секретаря РЄ на ухвалення 2 березня ц.р. Верховною Радою України двох постанов ВР України: "Про Заяву Верховної Ради України", у якій зокрема, наголошується, що "Україна гарантує захист основоположних прав і свобод усіх громадян, які проживають на території України, в тому числі права на вільне використання мови, свободу віросповідання та світогляду", та "Про звернення Верховної Ради України до парламентів держав-гарантів безпеки України та міжнародних організацій".