ua en ru

Депутатська група І.Рибакова включатиме нардепів із БЮТ і НУ-НС, які голосуватимуть разом із ПР, - Т.Чорновіл.

Позафракційний нардеп Ігор Рибаков створить депутатську групу, яка включатиме нардепів із БЮТ і НУ-НС, які голосуватимуть разом із Партією регіонів. Про це РБК-Україна заявив позафракційний нардеп Тарас Чорновіл. "По суті Рибаков створив міжфракційне депутатське об'єднання, яке не буде мати жодних повноважень. Головне, що це об'єднання не зможе вступити до нової коаліції з Партією регіонів та іншими фракціями. Виходячі з логіки, в це об'єднання будуть входити також депутати з фракції БЮТ і НУ-НС, які не будуть виходити з фракції і голосуватимуть разом з новою коаліцією тобто підтримуючи (лідера ПР Віктора) Януковича. Вони просто змушені будуть себе якось формалізувати таким чином", - сказав він.

Т.Чорновіл при цьому пояснив, що раніше він виступив з ініціативою створити депутатську групу позафракційних депутатів. "Я навіть написав відповідного листа спікеру ВР Володимиру Литвину, щоб ця депутатська група була наділена певними правами, а саме брала участь у виступах голів фракцій, на засіданнях погоджувальної ради, у слідчих комісіях. До речі, угоду про створення такої групи позафракційних депутатів підписав Рибаков. Але після цього прозвучала заява Нестора Шуфрича з ПР, що вони будуть залучати до коаліції цю групу, хоча це неможливо за Конституцією, оскільки лише фракції можуть входити до коаліції. Я відкликав свій підпис. Але те, що створив Рибаков, немає нічого спільного з тією групою, яку пропонував створити я", - сказав він.
Також Т.Чорновіл прогнозує, що такі позафракційні депутати як Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко, Інна Богословська і Василь Кисельов "точно не увійдуть в цю групу Рибакова, оскільки вони виступають проти позицій Януковича".