ua en ru

Депутат від БЮТ: Формування Громадської ради є важливим кроком до демократичного механізму держуправління.

Координатор Всеукраїнських народних зборів, народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв вважає, що формування Громадської ради, про яке йдеться в прийнятій сьогодні постанові Кабінету міністрів України "Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики", є важливим кроком до демократичного механізму державного управління, відкритого для суспільства і підконтрольного громадянам. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Постановою, на думку С.Соболєва, уряд адекватно відреагував на загальноукраїнську суспільну ініціативу з формування Народних зборів, яка налічує вже сотні громадських організацій та об'єднань.

Одним з ключових завдань Народних зборів, заявив С.Соболєв, є подолання таких актуальних проблем сьогодення, як безконтрольність влади і її відчуженість від громадян, відстороненість суспільства від прийняття владою управлінських рішень. Усі ці проблеми можуть бути подолані лише шляхом повернення до першооснови демократії - реального народовладдя.

А отже, на переконання С.Соболєва, Кабмін сьогодні продемонстрував готовність розпочати процес, спрямований на зміцнення в країні ефективного громадянського суспільства. Він підкреслив, що Громадська рада, формування якої передбачено постановою, по суті, є представницьким органом громадськості, уповноваженим впливати на ухвалення життєво важливих управлінських рішень.