ua en ru

Депгрупа "Воля народу" назвала стрілянину в Мукачево нахабною провокацією

Депутатська група "Воля народу" офіційно заявляє, що події в Мукачево - це зухвалий напад бандитів під прикриттям патріотичних лозунгів. Про це йде мова в заяві, розповсюдженій прес-службою депутатської групи.

У заяві підкреслюється, що це була жорстка і нахабна провокація, спрямована на дестабілізацію ситуації на Закарпатті і спроба політичного шантажу та тиску ціною життя людей.

"Сьогодні до спортивного комплексу Антарес у Мукачеві, де знаходиться офіс депутата фракції "Воля народу" Михайла Ланьо, прийшли люди, які представилися представниками "Правого сектору" із проханням допомогти їх побратимам, які повертаються із фронту. Від депутата вони отримали позитивну відповідь і готовність надати відповідну матеріально-технічну допомогу. Жодних конфліктних акцентів при спілкуванні не виникло, - повідомили в прес-службі. - Представники офісу депутата жодним чином не провокували і не мали вогнепальної зброї. Але під час розмови на дворі відбулась провокація - з невідомих причин пролунав постріл і було вбито невідому людину і представники "Правого сектору" терміново поїхали у невідомому напрямку".

В депутатській групі наголосили, що всі дії, що були на території спорткомплексу зафіксовано камерами зовнішнього нагляду і всі відеозаписи будуть терміново передані МВС та СБУ.

Депутатська група "Воля народу" звертається до Президента України, міністра внутрішніх справ , голови СБУ із вимогою термінового блокування та нейтралізації бандитського угрупування та публічного розслідування даного факту бандитизму.

Нагадаємо, що згідно з останньою інформацією прокуратура кваліфікувала стрілянину в Мукачево як теракт.