ua en ru

Департамент юстиції США розслідує практики найму в американських компаніях, включно з Google Inc., Intel Corp., Apple Inc., за підозрою в порушенні антитрестових законів.

Департамент юстиції (Міністерство юстиції) США поширюватиме своє розслідування практики найму в деяких найбільших американських компаніях, включно з Google Inc., Intel Corp., International Business Machines Corp., Apple Inc. та IAC/InterActiveCorp., повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані в справі джерела.
Головне питання розслідування в тому, чи компанії, особливо технологічного сектору, мали домовленість не винаймати співробітників одна одної - таку домовленість, що порушує антитрестівське законодавство. Особливо розслідування переймається тим, чи практика найму компаній не перешкоджала кваліфікованим комп'ютерним фахівцям та іншим співробітникам змінювати роботу заради вищої платні або більших переваг.
Після попереднього дослідження, що почалося понад рік тому, слідчі Департаменту юстиції дійшли висновку, що така угода заторкує важливі питання конкурентності.
Керівництво антитрестового відділу департаменту поки не дійшло згоди в тому, чи варто (і як саме) заперечити таку практику. Експерти з антитрестівського законодавства твердять, що Департамент юстиції міг би оспорювати такі угоди між конкурентами, що утримують рівень зарплатень, не більше не менше як порушення антитрестіського законодавства США, а саме домовленість про фіксацію цін.