ua en ru

Департамент внутрішнього аудиту та фінконтролю МОУ відшкодував втричі більше збитків, ніж минулого року

За вісім місяців поточного року внаслідок діяльності департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України відшкодовано 33,6 млн грн втрат та збитків, що в три рази більше, ніж за відповідний період 2012 р. (10,7 млн грн). Всього за вісім місяців поточного року втрат та збитків виявлено на суму 158,1 млн грн (в 2012 р. - 137,3 млн грн). Про це йдеться в звіті департаменту МОУ.

В поточному році втричі зріс показник попередження збитків та усунення порушень, що не призвели до збитків (а також усунення наслідків неефективних управлінських рішень) - з 237,5 млн грн за вісім місяців 2012 р. до 980,5 млн грн за аналогічний період 2013 р.

Також за вісім місяців поточного року до відповідальності притягнуто 878 осіб (аналогічний період 2012 р. - 820 осіб).

Крім того, завдяки новим формам контролю, застосованим в поточному році, попереджено втрат внаслідок заниження вартості майна, що готувалось до реалізації, на 35 млн грн.

«Ми намагаємось доповідати міністру не про виявлені порушення або розкрадання, а про те, що не дозволили неправомірно розпоряджатись власністю та коштами. З нашої точки зору, щойно ми вийдемо на такий рівень звітності, можна буде впевнено стверджувати, що департамент внутрішнього аудиту та фінансового контролю виправдовує своє існування як структура», - сказав голова департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю МОУ Максим Гольдарб.