ua en ru

День Ізраїлю у Львові: гімн у виконанні дитячого хору, національні танці й пісні на ідиш.

День Ізраїлю у Львові: гімн у виконанні дитячого хору, національні танці й пісні на ідиш.

15 березня Почесне Консульство Держави Ізраїль в Західному регіоні України та фонд «Хесед-Ар'э» подарували львів'янам красиве свято - день Ізраїлю.
Подію було приурочено до відкриття Культурного центру під патронатом Почесного консула Ізраїлю Олега Вишнякова.
«Львів був обраний місцем відкриття Почесного консульства не випадково» - зазначив у своєму виступі пан Вишняков, - «Від самих початків свого існування і донині культурна столиця України славиться своєю багатонаціональністю, толерантністю і гостинністю».
Єврейський фонд «Хесед-Ар'э» організував для гостей свята чудову книжкову виставку єврейських авторів та фотовиставку із життя євреїв Львова. Всі бажаючі могли скуштувати страви національної кухні.
Маленькі вихованці недільної школи «Хесед-Ар'э» виконали гімни України та Ізраїлю. Гостей розважали танцювальний ансамбль «Єврейські мініатюри» національна єврейська музика у виконанні групи «Варничкес Фолк».
Почесний консул подарував єврейській громаді Львова унікальний каталог «Внесок вихідців з України у створення держави Ізраїль».
У своєму вітальному виступі Почесний консул підкреслив особливу важливість розвитку відносин з Ізраїлем у цей складний для України час.
«Ізраїль - країна, яка воює практично всю історію свого існування. Ізраїльтяни мають величезний досвід в роботі по запобіганню терактів, психологічної реабілітації жертв військових дій, як цивільних, так і військових, роботі з сім'ями поранених і загиблих. Передача такого досвіду українських лікарів і психологів вкрай важлива. З грудня минулого року під патронатом Почесного консульства регулярно прилітають ізраїльські психологи для проведення лекцій та навчальних семінарів для українських колег, що працюють з потерпілими в зоні АТО» - сказав пан Вишняков.
Почесний консул підкреслив, що спільно з Посольством і Мзс Ізраїлю ведуться активні переговори про можливість відкриття в Україні реабілітаційного центру з використанням новітніх ізраїльських технологій.
«Зараз ми обговорюємо з мерією Львова питання про можливу допомогу Ізраїлю в організації безпеки міста, створення сучасної системи оповіщення цивільної оборони.
Області потрібні інвестиції. Ізраїльські інвестори розглядають питання будівництва заводу по збірці насосів для нафтовидобутку, який принесе Львівській області десятки мільйонів інвестицій і близько 300 робочих місць», - запевнив Почесний консул.
Офіційне відкриття Почесного консульства заплановано на 28 травня. Олег Вишняков розповів мешканцям Львова про приємний сюрприз до дати відкриття - вже з 20 травня компанія МАУ запускає прямий рейс Львів-Тель-Авів-Львів. Рейс планується у форматі «лоукост», що дозволить розширити туристичне співробітництво між Ізраїлем і Львовом.
За словами пана Вишнякова, відкриття Почесного консульства - серйозна віха в розвитку відносин між Ізраїлем і Західним регіоном України.

День Ізраїлю у Львові: гімн у виконанні дитячого хору, національні танці й пісні на ідиш.