ua en ru

У справі про розстріл мобільної групи під Щастям допитано понад 100 осіб, - Тука

У справі про розстріл мобільної групи під Щастям допитано понад 100 осіб, - Тука Фото: Георгій Тука

Голова Луганської ОВЦА задоволений тим, як йде слідство

У справі про розстріл 92-ї мобільної групи по боротьбі з контрабандою під Щастям (Луганська обл.) допитано вже більше 100 осіб. Про це заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА) Георгій Тука в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Настрій більш-менш позитивний, тому що я бачу, як рухається слідство. Ще рано поки в ефір видавати ті матеріали, які вже напрацьовані... Я знаю, що допитано вже більше сотні осіб у цій справі, у тому числі і через поліграф", - зазначив Тука.

За його словами, є випадки, коли люди відмовляються від поліграфа. "Якщо людині приховувати нічого, я глибоко переконаний, що у неї немає жодних приводів для того, щоб відмовлятися від проходження перевірки на поліграфі. Якщо людина це робить, значить, їй є що приховувати. Тому ще рано ставити крапки над "і", але на сьогодні я задоволений тим, як йде слідство", - додав глава ЛОВЦА.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям (Луганська обл.) було розстріляно мобільну групу по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування. В результаті загинув волонтер і співробітник ДФС, ще 4 людини отримали поранення. За словами Туки, розстріляна мобільна група розслідувала зв'язки з контрабандою одного з українських підрозділів, який працює на лінії розмежування в районі Щастя, і зібрала чимало інформації.

Раніше Тука заявляв про можливий відхід з поста глави ОВЦА у разі провалу розслідування цього злочину.

Як повідомлялося, за фактом нападу на мобільну групу в Щасті Генштаб ЗСУ призначив розслідування, а СБУ створила слідчу групу.